Uitvaart in coronatijd? Dat kan gewoon!

Vanaf 26 juni wordt de beperkte groepsgrootte van 100 personen opgeheven bij uitvaarten. Dat houdt in dat er géén beperking meer is op het aantal aanwezigen. Wanneer de ruimte mogelijkheid biedt aan alle aanwezigen om ieder 1,5m afstand te houden van elkaar, dan hoeft men géén mondkapje te dragen. Als in de ruimte geen 1,5m afstand onderling mogelijk is, dan blijft de mondkapjesplicht gelden. Wij volgen hiernaast ook de regels van de externe locaties die we bezoeken, dus aanvullende regels zullen er soms zijn. Daarover stellen we u op voorhand in kennis.

Onze dienstverlening verandert weinig, wél zijn we voorzichtig:

  • Persoonlijk contact is mogelijk: we komen bij u thuis mits niemand klachten heeft en er genoeg ruimte is. Eventueel bent u van harte welkom in ons Uitvaartcentrum, waar voldoende ruimte en ventilatie is om op een veilige manier uw wensen te bespreken.
  • Thuisopbaring is gewoon mogelijk. Verzorging thuis doen we ALLEEN als er géén corona-verdenking is, niemand klachten heeft en we voldoende ruimte en ventilatie hebben. Wij beoordelen dit zelf en geven aan wat wij mogelijk achten.
  • Balseming is mogelijk, maar wordt niet op dit moment nog niet thuis uitgevoerd.
  • Thuisopbaring bij Corona is ook mogelijk. We kijken samen naar wat mogelijk is, niet naar de onmogelijkheden.
  • Samen met ons verzorgen of kleden van de overledene is op dit moment niet mogelijk. Wij óf u verzorgen. Dichtbij elkaar komen kan gewoon niet worden vermeden bij een verzorging.

Ook als u verzekerd bent bij bijvoorbeeld DELA, Monuta, Ardanta of Yarden, kunt u gewoon bij ons terecht.

Informeer naar de mogelijkheden of kijk eens op onze pagina: vooruitvaart